ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 30-5-2008:
http://polapopsis.blogspot.com.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ
2-6-2008.

ΑΘΗΝΑ 3-6-2008.

Σ’ αυτήν εδώ την ανεξάρτητη αλλά όχι και αδέσμευτη χώρα έχει χαθεί κάθε μέτρο και σοβαρότητα. Οι πολιτικές μας αρχές έχουν βαλθεί να καταστήσουν τα δικά τους κουσούρια προσδιοριστικά γνωρίσματα της κοινωνικής ζωής του τόπου. Κουσούρια που έχουν να κάνουν με τα πολιτικά πεπραγμένα και προσωπεία μιας εξόχως εξαρτημένης και υποκριτικής καθεστηκυίας τάξεως. Από τη μια η εκτράχυνση του οικονομικού ανταγωνισμού και η ισχυροποίηση των ρυθμιστικών φορέων και από την άλλη η διαρκής ενδοτικότητα για την απόκτηση του πιστοποιητικού καλής «εταιρικότητας», δηλαδή καλής δουλικότητας απέναντι στους διεθνείς εξουσιαστές του εθνοκτόνου Νεοταξισμού διαμορφώνει ένα πολιτειακό σύστημα που κινείται σε προκαθορισμένες διαδρομές.

Η παρέκκλιση από τις υπαγορευόμενες οδηγίες θεωρείται σφάλμα που μπορεί να επισύρει την διαγραφή από το ληξιαρχείο της πολιτικής. Αλλά και οι χρηματοδότες εύκολα αλλάζουν στρατόπεδα και παρατάξεις. Τα εθνικά σύνορα εξακολουθούν να συντηρούνται, διότι η ασφάλεια της χώρας είναι έργο που εξαρτάται από τη δραστηριότητα των πολιτών της Εθνικής Κοινότητος. Αυτός είναι άλλωστε ο κυριότερος λόγος που η θλιβερή ηγεσία μας αποπειράται να αποξενώσει τον πολίτη από την Εθνική Κοινότητα με την διαιώνιση του ανεπίλυτου των λαϊκών προβλημάτων και την υποτίμηση του εδαφικού ζητήματος και των εξωτερικών κινδύνων.

Στην Χερσόνησο του Αίμου τα πολλά και αντικρουόμενα συμφέροντα με τα πολυεθνικά κεφάλαια συχνά να καθοδηγούν τις κινήσεις των τοπικών κυβερνήσεων δημιουργούν ένα κλίμα εντάσεων που για λόγους γεωπολιτικής νομοτέλειας βρίσκει στο επίκεντρο την Μεγάλη Πατρίδα μας Ελλάδα. Το κομβικό σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, οι εύφορες οικονομικές ζώνες που κατέχουμε και το μένος που συγκεντρώνουμε σε βάρος μας υπαγορεύουν την άμεση ανάγκη ασκήσεως μιας δυναμικής και διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής.

Η άσκηση εθνικής εξωτερικής πολιτικής απαιτεί τη συμπόρευση κάποιων προϋποθέσεων και προαπαιτουμένων. Οι πολιτικοί χειρισμοί που έχουν να κάνουν με την θωράκιση της εθνικής μας κυριαρχίας και την υποστήριξη της καταπιεσμένης ελληνικότητας των εκτός των συνόρων εθνικών μας κοινοτήτων απαιτούν την ύπαρξη κοινού πολιτικού μετώπου και την χάραξη ενιαίας στρατηγικής προς κάθε κατεύθυνση και σε βάθος χρόνου. Όταν στο πεδίο των διακρατικών σχέσεων οι υποτιθέμενοι εταίροι και γείτονες μάς ζητούν εδάφη και δικαιώματα, τότε ο κανόνας είναι σαφής και δεν επιδέχεται άλλης ερμηνείας: περνάς στην αντεπίθεση και ζητάς αντιστοίχως και κατ’ αναλογία. Ο οικονομικός και ο στρατιωτικός παράγοντας της Εθνικής Κοινότητος τίθενται στην υπηρεσία της διπλωματίας προκειμένου να ενισχυθεί ο διεμβολισμός και η αποτροπή αντίθετα διακείμενων συμφερόντων. Αλλά και οι διαπραγματευτές του Εθνικού Κράτους πρέπει να βασίζονται σε συμμαχίες με συμφέροντες γεωγραφικούς, γεωπολιτικούς και πολιτικούς όρους χωρίς εμμονές και αγκυλώσεις του παρελθόντος. Η καθαρότητα προθέσεων, η ευφυΐα της συμμαχικής ηγεσίας, η γεωστρατηγική σημασία της συμμάχου χώρας, η ξεκάθαρη υποστήριξη των διπλωματικών μας θέσεων και των εξωτερικών μας επιδιώξεων είναι παράγοντες οικοδομήσεως των απαραίτητων πλεονεκτημάτων μας.

Εδώ και ενάμιση χρόνο οι ομογενείς μας έχουν ζητήσει την τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον με δικά τους έξοδα και η απάντηση που δίνεται είναι ότι αυτό δεν γίνεται γιατί θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Απάντηση που δόθηκε προφορική και όχι γραπτή. Η Στρατιωτική Ακολουθία της Πρεσβείας προς τιμή της απάντησε γραπτά ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα των Ελληνικών Συλλόγων αφενός γιατί το κτήριο που στεγάζεται η Στρατιωτική Ακολουθία δεν είναι ανεξάρτητο και ανήκει στην Πρεσβεία, αφετέρου διότι το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος έχει ήδη αποφασίσει να ανεγείρει το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Έκτοτε δεν έχει ανεγερθεί κανένα άγαλμα. Παράλληλα σάλος ξέσπασε από την πραγματοποίηση κρυφής συναντήσεως της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον ψευδουπουργό εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Σκεντέρ Χουσενί σε μια πορεία που ενδέχεται να οδηγήσει στην ντε φάκτο αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει προηγούμενα δυσάρεστα για τη Θράκη και την Κύπρο μας. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών επιβάλλει την επίσκεψη του Έλληνα Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Τουρκία. Όταν οι προκλήσεις σε βάρος μας εντείνονται και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολή Μας οι Τούρκοι διοργανώνουν έκθεση οθωμανικής «τέχνης», βεβηλώνοντας για μια ακόμη φορά τον ιστορικό ναό της αληθινής μας Πρωτεύουσας. Επιπλέον οι Σκοπιανοί κάνουν λόγο για την «Μακεδονική» Θεσσαλονίκη και οι ορθίως κοιμώμενοι πολιτικάντηδες κάνουν λόγο για προεκλογικές σκοπιανές ρητορείες! Και ας έχουν επαναληφθεί αυτές οι ασχήμιες.

Η διενέργεια Εθνικοκοινωνικής Εξωτερικής Πολιτικής επιτάσσει την λεπτομερή γνώση των Ελλήνων στα φλέγοντα εθνικά ζητήματα και την ενσωμάτωση της συμμετοχικής διαδικασίας μέσω σχετικών δημοψηφισμάτων. Οι πλαστές σε βάρος μας διεκδικήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν με την σθεναρή αντίσταση και την έγερση των κανονικών ελληνικών διεκδικήσεων βάσει διεθνών συνθηκών και συμφωνιών. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποκτήσει Εξουσία που θα υπερασπίσει την εθνοφυλετική του ταυτότητα και θα θέσει στο επίκεντρο των πολιτικών διαδικασιών τον πολίτη διαμορφωτή και συνδιαχειριστή της κραταιής Εθνικής Κοινότητος με γνώμονα την επιρροή της στα διεθνή δρώμενα. Έργο που μπορεί να φέρει σε πέρας μια Εθνική και Λαϊκή Πολιτεία.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

No comments: