ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 15-9-2008:
http://polapopsis.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ 18-9-2008.

ΑΘΗΝΑ 19-9-2008.

O ορυμαγδός των συνεχιζόμενων αποκαλύψεων στην πολιτική σκηνή της χώρας και η «καθαρτήριος» βούληση των εθνοπατέρων προσφέρουν στην ουσία περισσότερα περιθώρια λαϊκού αποπροσανατολισμού και καλύψεως διαδικασιών επιβολής δυσάρεστων πολιτικών επιλογών. Μοιάζει με μια διαδικασία που ωθεί το πολιτικό σύστημα της χώρας στο περιθώριο και τον αφανισμό. Κάτι τέτοιο βέβαια πρέπει να αντιμετωπιστεί από κάθε Έλληνα Πατριώτη ως ευκταίο ενδεχόμενο που χρήζει της αποφασιστικής συμμετοχής σε επίπεδο πρωταγωνιστικής πολιτικής έκφρασης από το σύνολο της Εθνικής Παρατάξεως. Άλλωστε για κάθε εκπρόσωπο μιας Εθνικολαϊκής Δημοκρατίας η καθεστωτική μεταβολή είναι χρέος, αφού τα εθνικά και λαϊκά ζητήματα πλήττονται και η Ελλάς ζημιώνεται καίρια. Είναι φανερό πως αυτοί που επιχειρούν να κοντύνουν το Κράτος μας χρησιμοποιούν μεθοδολογία που επιφέρει ανήκεστο βλάβη στον Ελληνισμό.

Από την στιγμή που οι ταγοί μας άγονται και φέρονται ακόμα και σε θέματα υπαρξιακού ενδιαφέροντος και σημασίας για την Πατρίδα μας, με πρώτη την εθνική κυριαρχία και την κοινωνική συνοχή, η ανθρώπινη προσωπικότητα ευτελίζεται και προσφέρεται βορά για την διάσωση των κατακτημένων κεκτημένων την ώρα της μεγάλης λαϊκής αποδοκιμασίας. Είναι η ώρα που το πολιτικό ναυάγιο ενώνει διακομματικά πρόσωπα και φορείς που χαρακτηρίζονται από μια διαχρονικά αρνητική στάση ζωής απέναντι σε αξίες και θεσμικούς πυλώνες του Ελληνικού Έθνους. Κι εμείς οι Έλληνες Πατριώτες πρέπει να ηγηθούμε των λαϊκών αγώνων, διασώζοντας την τιμή της Εθνικής Κοινότητας, αποτελειώνοντας ό,τι μας πληγώνει και φυλάσσοντας ό,τι συνθέτει την Εθνική Ψυχή.

Μέσα από τα συρτάρια των απόκρυφων της πολιτικής ανασύρονται μικρά και μεγάλα σκάνδαλα, άγνωστες για το ευρύ κοινό λεπτομέρειες για συναλλαγές με διαστάσεις ανεξερεύνητες, υπαρκτές ή μη, που ωστόσο δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι βρισκόντουσαν σε άγνοια της αντίπαλης παράταξης. Μα κι αν πρόκειται για την ανάδειξη της επόμενης κυβερνώσας παράταξης να διασυρθεί ο Ελληνισμός και να τσαλαπατηθεί η Ορθοδοξία, τότε χίλιες φορές να καταρρεύσει ο αργόσχολος και αντιπαραγωγικός πολιτικαντισμός και να περιφρουρηθεί ο Θρησκευτικός Παράγοντας που διαφύλαξε την ταυτότητα του Έθνους μας σε δύσκολους καιρούς αλώβητη και ανόθευτη ώστε να αποκτήσουμε εκ νέου την ισχύ και την ελευθερία μας.

Κάποιοι πολιτικοί και κάποιοι επιστήμονες που περιπλανώνται στα αδιέξοδα μονοπάτια της αθεΐας, στην πραγματικότητα υπηρέτες στον σκοπό της διάρρηξης του δεσμού που συνέχει τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, είναι σίγουρο ότι επιχαίρουν με τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από τα πεπραγμένα της Μονής Βατοπεδίου. Οι εν λόγω «ανεξίθρησκοι» ταγοί κάνουν λόγο για μέτρα και ελέγχους. Σίγουρα όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλά εδώ μιλάμε για το Άγιο Όρος που περιστοιχίζεται από κατασκόπους και επίβουλους που το περιδιαβαίνουν είτε δια της μοναστικής περιβολής είτε δια της λαϊκής ενδυμασίας. Ας θυμηθούμε την επίσκεψη Νίμιτς στο Άγιο Όρος και την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο με φόντο την περίφημη «Μακεδονική» Εκκλησία.

Η μεγάλη επιρροή που ασκεί στο λαό το θρησκευτικό συναίσθημα εξηγεί τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από διάφορες δυνάμεις προκειμένου είτε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη του ιερατείου είτε να περιοριστεί η δυναμική του πατριωτικού του λόγου είτε να εξαλειφθεί η συνοδοιπορία του με την Ελληνική Κοινωνία. Εξίσου δόλια και συναφής δράση αποτελεί η συνεχής προσπάθεια για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας και η πριμοδότηση εκκλησιαστικών ταγών που προβάλλουν το λιβάνι ξεχνώντας επιδεικτικά το λαϊκό πλήρωμα. Ο δε Αρχηγός της Πίστης μας Χριστός είπε στους μαθητές Του να διδάξουν πάντα τα έθνη κι όχι να τα διαλύσουν. Τούτο επισημαίνεται ιδιαίτερα προς εκείνους τους επιτήδειους αλλά και τους πλανημένους που ισχυρίζονται ότι ο χριστιανισμός αντιτίθεται στον εθνικισμό.

Στις σημερινές κρίσιμες για το Έθνος μας περιστάσεις ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει οδηγήσει την Εκκλησία σε μια περίεργη και συνάμα επικίνδυνη αφωνία. Όταν μάλιστα οι απεχθείς νεοταξίτες σύρουν τους ακραία ανεύθυνους ηγετίσκους «μας» στις συζητήσεις για «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα με την επίσημη πλέον πρόταση του εκ των αρχινεοταξιτών Νίμιτς και στην Κύπρο οι συνομιλίες Χριστόφια – Ταλάτ κατευθύνονται στην γραμμή της μεγαλύτερης εισδοχής του τουρκικού παράγοντα στην πολιτική διοίκηση της Κύπρου Μας άνευ διαψεύσεως της τοπικής κυβερνήσεως, η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία αφήνει ελεύθερο χώρο στους ενδοτικούς διχαστές του ελληνικού λαού. Κάτι που δεν θα επέτρεπε ποτέ ο Μακαριστός Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Η εθνικιστική θεώρηση περί των θρησκευτικών πραγμάτων αποδέχεται και επιδιώκει την ύπαρξη και παρουσία ενός Πατριωτικού Εκκλησιαστικού Φορέα με εισηγητική δύναμη, συμβουλευτικό ρόλο και ενεργή κοινωνική παρουσία στην καθημερινότητα κάθε πολίτη. Υποστηρίζει την επαναφορά του πρότερου τρόπου της κοινωνικής προσφοράς σε μια σχέση καθημερινής επαφής και αντιπαροχής με τον πολίτη, μακριά από δημοσιοϋπαλληλικές νοοτροπίες και εξαρτήσεις. Η απεμπλοκή από τον κρατικό μηχανισμό θα διευκολυνθεί από την πλήρη ελευθερία της Εκκλησίας στην διαχείριση της περιουσίας της. Η Εκκλησία δεν ασκεί μεν πολιτική διοίκηση, αλλά αποτελεί ζυμωτήριο εθνικής προσηλώσεως και κοινωνικής συνοχής. Ο διαχωριστικός απομονωτισμός της Θρησκείας απορρίπτεται ως επιβλαβές και ξενόφερτο στοιχείο. Το εκτόπισμα του Θρησκευτικού Παράγοντα είναι αναγκαίο για το Έθνος μας και ο Θεός των Ελλήνων θα παραμείνει στις ζωές μας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

No comments: