ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΔΥΝΑΜΙΩΝ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 29-9-2008:
http://polapopsis.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ 2-10-2008.

ΑΘΗΝΑ 4-10-2008.

Ο ευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο λαμβάνει σήμερα τεράστιες διαστάσεις και επεκτείνεται σε ολοένα περισσότερους τομείς της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Τείνει να εξελιχθεί σε πολυεργαλείο επιβολής πολυπολιτισμικών λογικών στα χέρια των άλογων διαχειριστών του Παγκόσμιου Διεθνισμού. Τούτη η διαπίστωση βέβαια αφορά το προσκήνιο της παγκόσμιας πολιτικής πρακτικής, αφού πίσω από την βιτρίνα στα απόκρυφα προπαρασκευαστικά εργαστήρια της παγκοσμιοποίησης το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι διαβρωτικοί μηχανισμοί αποτελούν ήδη την πάγια τακτική σε βάρος Εθνών και Λαών.

Η αποσάθρωση και η εξωθεσμική εξάρτηση της Διεθνούς Οικονομίας και της «Ευρωπαϊκής» Ενώσεως αποτελούν μια τρανταχτή απόδειξη για το ποιος κάνει κουμάντο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. Οι τριγμοί στα θεμέλια του Καπιταλισμού δεν προήλθαν από την πατριωτική αντίδραση των λαών και η διάβρωση της ευρωπαϊκής ισορροπίας δεν αποτελεί κίνηση εσωτερικής εναλλακτικής πρότασης, αλλά αμφότερα αποτελούν αλαζονικές συμπεριφορές και προειδοποιητικές βολές έναντι ισχυρών και ανίσχυρων για την έλευση ενός αντεθνικού ολοκληρωτισμού σε βάρος της ανθρωπότητας.

Η οικειοποίηση του πλούτου των Εθνικών Κρατών από λίγους προνομιούχους και η επιδίωξη της καθιέρωσης ενός μορφώματος βασισμένου στον Πολίτη του Κόσμου δίχως όρια θα έπρεπε να αφυπνίσει τα εθνικά αντανακλαστικά. Από την μια πλευρά εστιάζονται οι καπιταλιστές τυμβωρύχοι της υφηλίου και από την άλλη οι δήθεν λαϊκοί προστάτες της σοσιαλδημοκρατίας και του αριστερού περιθωρίου που διεκδικούν διεύρυνση μεριδίου και εξουσιαστικά χαρτοφυλάκια μέσα στο ίδιο πολιτικό περιβάλλον. Έτσι λοιπόν ο ανθρώπινος παράγοντας που αποκαλείται από τους κερδοσκόπους φτηνά εργατικά χέρια μετονομάζεται σε οικονομικούς μετανάστες από τις δυνάμεις της «Προόδου».

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο στρατηγικών επιδιώξεων ο πολίτης μετατρέπεται σε αντικείμενο εμπορικών συναλλαγών και υπόκειται στους νόμους του σύγχρονου εμπορίου. Βασικός κανόνας επιβάλλεται η υποτιθέμενη ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων από χώρα σε χώρα μέσα από ελεγχόμενες διαδικασίες οικονομικής εκμετάλλευσης που επαναφέρουν στην εποχή μας σκοτεινές πτυχές του πλέον δουλικού τυχοδιωκτισμού. Και τότε επιστρατεύεται το ανακάτωμα των λαών και η εξαγωγή φτώχιας και χαλαρών συνειδήσεων με την μορφή της μετανάστευσης που έχει και εκείνη τις διαβαθμίσεις της. Παράνομη και νόμιμη, οικονομική και λαθραία, επιδοτούμενη και εισπρακτική, στρατευμένη ηθελημένα ή αθέλητα.

Οι άνομες επιθυμίες στηρίζονται πάντοτε στις παράνομες δραστηριότητες και ο τύπος του νόμου αντικαθίσταται από την παρατυπία. Μόνον έτσι κλυδωνίζονται αρχέγονες αξίες και μεγέθη, όπως το Έθνος και ο Άνθρωπος. Κατά συνέπεια εξηγείται απόλυτα η συντριπτική αριθμητική υπεροχή των παράνομων και αδήλωτων λαθρομεταναστών έναντι των νόμιμων μεταναστών και το οικονομικό αλισβερίσι με τις χρηματοδοτήσεις των κρατών ώστε να αντικαταστήσουν ουσιαστικά τους γηγενείς πληθυσμούς με μισθοφόρους πολίτες εθνικά αποχρωματισμένους. Αλλά και τα ακριβά κόμιστρα που αποδίδουν κάποιοι μετανάστες στους δουλεμπόρους τους δηλούν ότι κάτι αναμένουν ως αντισταθμιστικό όφελος.

Τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί τόσο στην Πατρίδα μας όσο και στην ευρύτερη γειτονιά μας επαληθεύουν στο έπακρο την χαρτογράφηση του φαινομένου της σκοπούμενης μετακίνησης πληθυσμών. Η απουσία μεταναστευτικής πολιτικής και ελέγχου των εισερχομένων έχουν επιτρέψει την μείωση εργατικών θέσεων, την επανεμφάνιση ξεχασμένων νόσων, την αύξηση της εγκληματικότητας και την εμφάνιση νέων μορφών εγκλήματος. Όλοι θυμόμαστε τις συμπλοκές μεταξύ αλλοδαπών που έχουν πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Πάτρας, αλλά και την αντίστοιχη βίαιη αναμέτρηση μεταξύ Σομαλών στο κέντρο της Αθήνας με τσεκούρια και σπαθιά.

Δύο νέα περιστατικά ήρθαν να υπενθυμίσουν δύο ακόμη διαστάσεις του φαινομένου. Η προώθηση ενός βίντεο αποκαλύπτει μια εκ των πολλών μετακινήσεων λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα με ακταιωρό της Τουρκικής ακτοφυλακής, δηλαδή με την κάλυψη, ενορχήστρωση και εκτέλεση του επίσημου τουρκικού κράτους. Και μετά απορούμε γιατί η Τουρκία δεν εφαρμόζει την συμφωνία επαναπροώθησής τους και γιατί κάποιοι εξ αυτών εμπλέκονται σε κατασκοπευτικές ενέργειες ή εμπρησμούς ή και βαπτίζονται σε μειονότητες. Και το πλέον πρόσφατο περιστατικό αφορά το πέρασμα ενός ξένου πλοίου από το λιμάνι του Πειραιά με το πλήρωμά του να νοσεί από φυματίωση. Κι αν το συγκεκριμένο περιστατικό αφορά μια περίπτωση που ήρθε και πέρασε, δεν συμβαίνει το ίδιο με κάποια πιο μόνιμα κρούσματα που παρουσιάζονται στα νοσοκομεία της χώρας. Ούτε βέβαια είναι μόνο οι περιπτώσεις ανεγέρσεως τόπων λατρείας, όπως το τζαμί που κάποιοι επιδιώκουν να ανεγείρουν στην Αθήνα ή στην Κολωνία της Γερμανίας που απαγόρεψαν στους κατοίκους που είναι αρνητικοί να διαδηλώσουν την επιθυμία τους.

Μεταναστευτική πολιτική όμως δεν πρόκειται να χαραχθεί από την καθεστηκυία τάξη που δεν γνωρίζει και δεν νοιάζεται για τις αληθινές εργασιακές ανάγκες της χώρας και των πολιτών. Γιατί η μεταναστευτική πολιτική με εθνικά κριτήρια συνδέεται με την εργατική πολιτική και σκοπεύει να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν κατά την εκτέλεση της παραγωγικής διαδικασίας, αν και όπου υπάρχουν χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εσωτερικής κάλυψης. Και βέβαια οι μετανάστες πρέπει να διαθέτουν λευκό ποινικό μητρώο, άρτια υγεία και να μην προέρχονται από χώρες εχθρικές έναντι της Ελλάδος. Με τον Έλληνα Εργάτη και Εργαζόμενο, τον γνήσιο μαχητή και εκφραστή της Ελληνικής Εθνικής Ιδέας, να διατηρεί στα χέρια του το προϊόν και το εισόδημα του Ελληνικού Έθνους.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

No comments: