ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 7-11-2008:
http://polapopsis.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
ΤΗΣ 10-11-2008.

ΑΘΗΝΑ 11-11-2008.

Το πολιτικό σύστημα εκάστου Πολιτείας οφείλει να δομείται στα πλαίσια των ιδιαιτεροτήτων αυτής και των πολιτών που την απαρτίζουν προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή πολιτική διοίκηση και η κάλυψη των αναγκών, σε εθνικό και κοινωνικό επίπεδο. Η ανάδειξη αποτελεσματικής και ικανής ηγεσίας και η έκφραση της αληθινής βούλησης του λαού είναι μια σύνθετη στόχευση που πρέπει να διασφαλίζουν οι μηχανισμοί της λαϊκής ετυμηγορίας.

Καμία δημοκρατική επίκληση δεν μπορεί να τεκμηριωθεί και κανένα Σύστημα Πολιτικής Διοίκησης δεν δικαιούται να οικειοποιηθεί την έννοια της Δημοκρατίας αν δεν στηρίζεται επιπλέον στην ευρεία συμμετοχή στην ανάθεση ευθυνών και την λήψη σημαντικών πολιτικών αποφάσεων από βαθύτατα ενημερωμένους πολίτες. Πράγμα που σημαίνει ότι σε μια Εθνική και Λαϊκή Δημοκρατία οι πολίτες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ανεπηρέαστη και αντικειμενική κρίση, στην ειλικρινή και άμεση πληροφόρηση και στην δυναμική κι όχι στατική κατάθεση άποψης στα μείζονα ζητήματα του Έθνους καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης εξουσίας μέσω δημοψηφισμάτων.

Πρέπει να γίνει πολιτική συνείδηση και λαϊκή απαίτηση σε κάθε Έθνος, μεγάλο ή μικρό, περισσότερο ή λιγότερο δυνατό, μα πάνω απ’ όλα ευνοούμενο, ευυπόληπτο, πολιτισμένο και κραταιό, ότι ο σεβασμός, η συμπεριφορά και η προσφορά έργου απέναντι σ’ όσους το έχουν ανάγκη τόσο στο επίπεδο της εθνικής κοινότητας όσο και το διεθνές περιβάλλον συνοδεύονται από κανόνες που έχουν συνέπειες. Διότι ένα Κράτος οφείλει να παρέχει στους πολίτες του στέγη, ασφάλεια, εργασία και αξιοπρέπεια χωρίς διακρίσεις και δίχως να αφαιρεί αυτά τα αγαθά από κάποιους άλλους πολίτες ή από κάποιο άλλο κράτος, σαν δεσμοφύλακας ανθρωπίνων ψυχών και λαών.

Ο σεβασμός ωστόσο της ιδιαιτερότητας και της εθνικής φυσιογνωμίας και ταυτότητας δεν μπορεί να κατανοηθεί και να μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη στο επίπεδο της κρατικής πολιτικής αν δεν υφίσταται η ύπαρξη και η αναφορά σε μια Πολιτεία που στηρίζεται σε κοινές γλωσσικές, φυλετικές, θρησκευτικές, πολιτισμικές και εθνικές καταγραφές. Αν δεν υφίσταται δηλαδή η παρουσία ενός ολοκληρωμένου Έθνους με σεβασμό στις παραδόσεις των άλλων λαών και τα σύνορα ενός εκάστου, με προτεραιότητα στην επίλυση των ζητημάτων της τοπικής κοινωνίας και την ικανότητα να επιβάλλει τις εθνικές ευαισθησίες.

Στις μέρες μας καταγράφεται μια βάναυση κακοποίηση της έννοιας της Μεγάλης Δυνάμεως στο πρότυπο της μοναδικής προσωρινά υπερδυνάμεως των ΗΠΑ με σαφείς τάσεις οικειοποίησης αυτοκρατορικού μανδύα. Με καταχρηστικές όμως επιδρομές στο οικονομικό αλλά και στο γεωπολιτικό πεδίο και τον αμερικανικό λαό να οδηγείται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Το κράτος των ΗΠΑ μεθυσμένο από την αλαζονεία του βιώνει τις τελευταίες μέρες της φκιασιδωμένης αυτοκρατορίας του. Μια αυτοκρατορία που βασίστηκε στο εμπόριο της ελπίδας, στην συγκέντρωση αντιπαραγωγικών υπερκερδών τύπου χρηματοπιστωτικών οργανισμών και την αμείλικτη επιρροή ενός διεθνιστικού κυβερνείου με μακρύ χέρι και αντιπροσώπους σε πολλά έθνη.

Η διεθνής αποστροφή και η κόπωση των Αμερικανών πολιτών από μια πολιτική που κατασπαταλάει τα ηθικά και υλικά αποθέματα και τις οικονομίες των νοικοκυριών έδωσαν την ώθηση για την πανηγυρική εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα και του Δημοκρατικού Κόμματος στην Προεδρεία των ΗΠΑ. Λέξεις και υποσχέσεις όπως αλλαγή και επιστροφή των αμερικανικών στρατευμάτων και η αφρικανική καταγωγή του νέου Προέδρου καλλιέργησαν θετικές προσδοκίες στις λαϊκές μάζες και τους μη προνομιούχους πληθυσμούς για την ισότιμη συμμετοχή τους στα δρώμενα του κράτους. Όμοια συναισθήματα διαμορφώθηκαν και από τους Έλληνες ομογενείς σε σχέση με την επιθυμία θετικής έκβασης στα εθνικά μας θέματα.

Παρόλα αυτά οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να φροντίσουμε ως Έλληνες την δική μας εθνική και κοινωνική αλλαγή. Η περίπτωση Ομπάμα έχει ενδιαφέροντα στοιχεία και συνειρμούς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τεράστιους πακτωλούς χρημάτων που εισέρρευσαν για την προεκλογική του εκστρατεία σε ποσοστό πολλαπλάσιο από αυτό του Μακ Κέιν, την χειμαρρώδη υποστήριξη των προπαγανδιστικών μηχανισμών του Συστήματος, την στήριξη των ισχυρότερων λόμπυ, την αμέριστη προώθηση του νέου Προέδρου από τις υπερεθνικές δυνάμεις του Νεοταξισμού που ασκούν την πραγματική ανώτατη διοίκηση των ΗΠΑ.

Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος θα εξακολουθήσει να επηρεάζεται από την σκιά της παρουσίας ενός ισχυρού Έθνους που θα προσπαθεί να επιβάλλει την δική του Κοσμοθεωρία, το δικό του σύστημα αξιών και την ιδιαίτερη υπεροχή του σ’ ένα εξόχως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Σ’ αυτόν τον κόσμο που χρειάζεται τις ποιοτικές καταγραφές του ανθρωποκεντρισμού, της συνεργασίας των λαών και της ηγεμονίας προσωπικοτήτων με άριστες επιδόσεις σε ήθος και αξία η έλευση της δυναμικής Ελληνικής Κοσμοθεωρίας από μια Νέα Εθνική και Κοινωνική Ελλάδα φαντάζει η ιδανική απαρχή για μια Πατρίδα χωρίς εξαρτήσεις και ομηρίες οποιουδήποτε φθοροποιού συστήματος. Για μια Ελλάδα που θα εξορίσει διά παντός ενδοτικές νοοτροπίες και θα πάψει να παραδίδει τους ένστολους φρουρούς του Έθνους βορά στα εξοπλιστικά αλισβερίσια και τις επιβουλές, όπως συνέβη για μια ακόμη φορά με τον χαμό των δύο αξιωματικών μας στην Κύμη Εύβοιας. Οι δε ΗΠΑ να καταλάβουν ότι τα όριά τους αρχίζουν και τελειώνουν εντός του κράτους τους, λαμβάνοντας το δικό τους μάθημα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΛΑ. Ο. Σ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://polapopsis.blogspot.com/




No comments: