ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Κ.Κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ. ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 13-2-2008:
http://polapopsis.blogspot.com.

ΑΘΗΝΑ 17-2-2008.

Οι παρακάτω σκέψεις απεστάλησαν στο ιστολόγιο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Κ.Κ Αμβρόσιου σε ένδειξη τιμής και υπόληψης στον Άξιο Πατέρα και Πνευματικό Ταγό της Ελληνοορθοδοξίας.

Σεβασμιότατε Άγιε Πατέρα και Δέσποτα,

Διακρίνεστε ως γνωστό για την ιεροπρέπεια και την ευθύτητα του χαρακτήρα σας. Συμπεριφορά που, κι αυτό είναι το κυριότερο, αποδεικνύεται στην πράξη και την κοινωνική σας συμπεριφορά. Παρακολουθώ από καιρό την συμβολή στα εκκλησιαστικά πράγματα της Ιεράς Κοινότητος και Μονής της Παναγίας της Χρυσοπηγής. Συμβολή που έδωσε και δίνει θετικούς πνευματικούς καρπούς υπέρ της Ορθοδόξου Ομολογίας και Πίστεως πάντων των Ελλήνων. Για τον λόγο αυτό και γνωρίζοντας τον ενεργό ρόλο τόσο τον δικό σας όσο και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Χριστοδούλου, του Αρχιεπισκόπου Κεραυνού και Χριστόδουλου Όλων των Ελλήνων, και του πρώην Μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου, ευχόμουν και προσευχόμουν να εκλεγεί ως Αρχιεπίσκοπος ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος. Ασφαλώς και αποδεχόμεθα την επιλογή της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο πρόσωπο του νέου Προκαθημένου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Κ.Κ. Ιερωνύμου. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Άγιοι Πατέρες, αλλά και ο πιστός λαός της Ελλάδος θα συνδράμουμε ο καθένας εκ της θέσεώς του τον Μακαριότατο στο βαρύ και δύσκολο έργο του. Στη θεώρηση της νέας εκκλησιαστικής πραγματικότητας προσμετρώ με φόβο Θεού όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν έναν υπεύθυνο Έλληνα και Χριστιανό κατά τα οφειλόμενα. Είμαι βαθύτατα προσηλωμένος στην πολιτικοκοινωνική έννοια του Πατριωτισμού, πιστεύω ενσυνειδήτως και ολοψύχως στον Κύριο μας Ιησού Χριστό και Θεό θέλοντας να ανταποκριθώ θετικά στην παράδοση των ιερέων που έχει δώσει η οικογένειά μου και αγαπώ υπερβολικά την ιδιαίτερη πατρίδα μου Θήβα. Τελικά ο Χριστός και η Ελλάς είναι έννοιες που ίστανται υπέρ άνω όλων των άλλων. Επειδή εκφράζω λόγο από δημόσιο βήμα και έχω αρθρογραφήσει για μια σειρά θεμάτων συμπεριλαμβανομένου του παρόντος θέματος, θεωρώ χρέος μου να μοιραστώ μαζί σας τα εξής:

1) Εύχομαι και προσεύχομαι να αντισταθεί ο Μακαριότατος Κ.Κ Ιερώνυμος στις προκλήσεις της Νέας Αντίχριστης και Ανθελληνικής Εποχής και να ακυρώσει κάθε σκέψη για το διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας. Όποτε αποκρούστηκαν δυσκολίες και εμπόδια από τον Ελληνισμό, είναι γνωστό ότι αυτό κατέστη δυνατόν με τη συνοδοιπορία και ενότητα Κλήρου και Λαού. Ο Ελληνικός λαός είναι στο πλευρό της Εκκλησίας του.

2) Οι περίφημες «Νέες Χώρες» εξ όσων γνωρίζω είναι οι απελευθερωμένες ελληνικές πατρίδες των εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του 1912-1913. Η ένταξή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι συμβατή υπό καθεστώς ελευθέρας υποστάσεως. Σήμερα όμως το Πατριαρχείο μας είναι Τουρκικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με πολιτικό προϊστάμενο τον Τούρκο Αντινομάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Είναι λογικό και εθνικά ωφέλιμο να τεθούν οι Μητροπόλεις του Ελληνικού Βορρά σε τέτοια επικίνδυνη δοκιμασία; Η αντίδραση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Εθνάρχη Χριστοδούλου είναι βέβαιο και γνωστό ότι εκπορεύετο από διττή αγάπη, τόσο για το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Χριστό Μας όσο και για τον λαό και την Ελλάδα Μας.

3) Εύχομαι και προσεύχομαι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος να συνεχίσει στα βήματα του Μακαριστού Εθνεγέρτη Χριστοδούλου και ΥΠΕΡ ΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Τα Εθνικά και Κοινωνικά ζητήματα αφορούν όλους τους Έλληνες, κληρικούς και λαϊκούς, αφού η φτώχια και η ακεραιότητα της Πατρίδος, η επιβίωση ή ο αφανισμός του Ελληνικού λαού ακουμπάει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ. Η Εκκλησία σαφώς και έχει δικαίωμα τόσο Θείας Διδαχής όσο και Εθνικής Στηρίξεως των Ελλήνων. Να το ξέρετε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Σ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ.

4) Έχουμε ακούσει κάποιους δημοσιογράφους της κακιάς ώρας να ομιλούν για Εθναρχικούς και Πατριαρχικούς Ιεράρχες. Κανείς όμως εκ των δύο χαρακτήρων δεν μπορεί να επιβιώσει μόνος του. Θέλουμε την Εκκλησία να οδηγεί πνευματικά και κοινωνικά το Ελληνικό Έθνος και να προσεύχεται υπέρ ενός Ελεύθερου Πατριαρχείου. ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Σεβασμιότατε Άγιε Πατέρα και Δέσποτα, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κ.Κ Ιερώνυμος θα βοηθηθεί, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Όπως είμαι σίγουρος ότι η νέα γενιά Ιεραρχών θα δώσει λαμπρές Αρχιεπισκοπικές κεφαλές υπό την Καθοδήγηση Χριστού και Αγίου Πνεύματος και την συνεπικουρία εκκλησιαστικών αναστημάτων όπως εσείς. Ασπαζόμενος ευλαβικώς την δεξιάν σας και αιτούμενος την ευχήν σας,

Σπυρίδων Καραχάλιος.

ΗΛ/ΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ: http://karachalios-spiros.blogspot.com

http://polapopsis.blogspot.com

No comments: