ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 1-9-2009:
http://ethnapopsis.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α1
ΤΗΣ 5/6-9-2009 ( ΣΕΛ. 28 ) .

ΑΘΗΝΑ 7-9-2009 .

Τα κόμματα της Καθεστηκυίας Τάξεως και οι διαμορφωτές της επικοινωνιακής τους προβολής καλλιεργούν απέναντι στον βάναυσα παραπληροφορημένο και ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό την διαμόρφωση των συνθηκών μιας πολιτικής ανατροπής και ενός νέου πολιτικού τοπίου που υποτίθεται ότι πρέπει να δημιουργηθεί. Μια μεταβολή που δήθεν δεν επιθυμούν οι εξουσιαστές τού ντόπιου Νεοταξισμού, αλλά στην ουσία και την επιθυμούν και την επιδίωξαν.

Το περιβάλλον της σύγχρονης πολιτικής διοικήσεως που βρίσκεται στα πρώτα στάδια της δομήσεως απαιτεί την σύμπτυξη των μέχρι χθες αντίπαλων πόλων εξουσίας που αποτελούν η δήθεν συντηρητική φιλελεύθερη παράταξη και η υποτιθέμενη προοδευτική Κεντροαριστερά. Η διαδικασία της συνενώσεως δυνάμεων αποσκοπεί στην διαιώνιση του φθαρμένου Συστήματος Εξουσίας και την απάλειψη των επιμέρους ευθυνών.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Η ιστορία δεν είναι σε καμία περίπτωση καινούρια. Το σενάριο της δημιουργίας του μεγάλου συνασπισμού, όπως αυτό έχει ονομασθεί και έχει εφαρμοσθεί σε χώρες όπως η Γερμανία, είχε καλλιεργηθεί έντεχνα μέσω διαρροών στο πρόσφατο παρελθόν από προβεβλημένους πολιτικούς σαν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη και τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Τώρα όμως στο παιχνίδι εισέρχονται δυναμικά οι τομείς της Εθνικής Οικονομίας και της Υγείας με τις άμεσες παρεμβάσεις και τις λεπτομερείς εισηγήσεις ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

Πολιτικοί, ΜΜΕ και ντόπιο κεφάλαιο συμφωνούν λοιπόν στην αλλαγή σελίδας της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Κανείς βέβαια δεν αμφιβάλλει ότι υπάρχει κρίση σ’ όλους τους τομείς. Οικονομία, κοινωνία, Κράτος, παντού. Το ζητούμενο είναι αν όλα γίνονται για να αντιμετωπιστεί η κρίση ή αν, όπως είναι το πιθανότερο, η κρίση αξιοποιείται προκειμένου να ενταχθεί η ελληνική κοινωνία σε μια Παγκόσμια Οντότητα δίχως εθνικά κριτήρια και όρια, εφόσον οι κρατικές ενισχύσεις επιτρέπονται για τις χρηματαγορές, αλλά όχι για την παραγωγική διαδικασία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πρόσφατη έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρία δημοσκοπήσεων Marc γνωστοποίησε την απώλεια 85000 θέσεων εργασίας στο πρώτο εξάμηνο του έτους στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω κρίσης, ενώ μέχρι το τέλος τού έτους αναμένεται η απώλεια 90000 με 100000 θέσεων ακόμη. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, ενώ 9 στις 10 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι διατήρησαν ή μείωσαν τις τιμές των προϊόντων τους, το 72% αναφέρει κάμψη των πωλήσεων. Επιπλέον 3 στις 4 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Κάπου εδώ ξεκινούν οι καταθέσεις των συμβιβαστικών προτάσεων, τα συνοικέσια και τα προσύμφωνα. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΓΣΣΕ, του ΣΕΒ, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της ΓΣΒΕΕ, υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης κοινής προσπάθειας για τον τερματισμό της οικονομικής κρίσης. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικού Εμπορίου και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ ζήτησαν την συναίνεση και την συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να επιτευχθούν ένα μίγμα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής με αναπτυξιακή προοπτική και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ
Στο ζήτημα της υγείας και της αντιμετωπίσεως της νέας γρίπης παρουσιάζεται το εθνικό σχέδιο δράσης με τα Κέντρα Εμβολιασμού και τα προβλεπόμενα εμβόλια εν μέσω ελλείψεως προσωπικού, δίχως να σταθμιστούν σημαντικοί παράγοντες. Τα επείγοντα περιστατικά νοσήσεων παγκοσμίως παρουσιάζονται μόνον όταν υπάρχει προηγούμενο βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ εναντίον επιχειρηματικών συμφερόντων κάποιων φαρμακευτικών σκευασμάτων έχουν εγερθεί δικαστικές διαμάχες για λόγους κερδοσκοπίας. Κι όμως, και γι’ αυτό το ζήτημα έχει υπάρξει κομματική εκμετάλλευση.

Χρειάζεται λοιπόν αναδόμηση της Πολιτικής Διοικήσεως της Ελλάδος. Όχι όμως σε επίπεδο προσώπων με παλαιοκομματική αντίληψη και εξαρτήσεις, αλλά σε επίπεδο ηγετών που θα δομήσουν ένα Εθνοκεντρικό Σύστημα Εξουσίας που θα αντιμετωπίσουν τις θέσεις εργασίας και την υγεία του πολίτη ως όχημα αναπτυξιακής πορείας και θωράκισης του Έθνους και του λαού. Αυτό είναι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης του ΛΑ. Ο. Σ και του Προέδρου Γ. Καρατζαφέρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/
http://ethnapopsis.blogspot.com/


No comments: