ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ

ΕΛΛΑΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΔΩ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΟΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΘΡΑ. http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ.



Σπύρος Καραχάλιος -07-04-2010- Τηλεάστυ - Γ. Κοντονής

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ "ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΨΙΣ"
ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΤΗΣ 15-9-2009:
http://ethnapopsis.blogspot.com

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Α1
ΤΗΣ 19/20-9-2009. ( ΣΕΛ. 31 ) .

ΑΘΗΝΑ 21-9-2009 .

Κορυφώνονται οι διαδικασίες της προεκλογικής προβολής κομμάτων και πολιτικών θέσεων με τρόπο που μαρτυρά την ευκαιριακή αναφορά των κοινωνικών προβληματισμών και την ουσιαστική απομόνωση της βασικής συνιστώσας του Έθνους που αποτελούν η Λαϊκή Συνείδηση και ο Οικουμενικός Ελληνισμός. Η ίδια η καταγραφή των σημερινών απαιτήσεων της λαϊκής βάσης καταδεικνύει την ανάγκη για τον σχηματισμό ενός νέου κράτους με την επανίδρυσή του στα πρότυπα μιας Εθνικής Λαϊκής Πολιτείας που θα εμπνέει την πλατιά λαϊκή συμμετοχή στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και τις πολιτικές διεργασίες.

Σήμερα η Ελλάς απουσιάζει από την σύγχρονη αναδιανομή προνομιακών συμμαχικών θέσεων και την προγραφή αποφάσεων παγκόσμιου ενδιαφέροντος για δύο πολύ βασικούς λόγους. Πρώτον διότι έχει εγκλωβισθεί σε αδιέξοδες και εξόχως ανθελληνικές συντροφιές μιας φθαρμένης παγκόσμιας εξουσίας που καταρρέει ανάμεσα στον αλαζονικό Νεοταξικό αυταρχισμό και την εξυπηρέτηση μιας διεθνιστικής πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και δεύτερον διότι αγνοεί το πλέον προσοδοφόρο και αξιόπιστο εθνικό κεφάλαιο που αποτελεί η Ελληνική Ομογένεια. Ένα κεφάλαιο ζωής που έξω διαπρέπει και μέσα τελεί υπό κατάσταση αφωνίας.

Ο ρόλος του Εθνικού Κράτους.
Οι εξουσιαστές του τόπου μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μείζονες αποφάσεις λαμβάνονται έξω από τα τείχη του Μητροπολιτικού Κέντρου σε οργανισμούς που έχουν παραχωρήσει οι ίδιοι αρμοδιότητες, δίχως βεβαίως την λαϊκή έγκριση. Επομένως οφείλουν άμεσα να σεβαστούν και να εφαρμόσουν την κορυφαία αποστολή του Εθνικού Κράτους που απεικονίζεται από τον κεντρικό σχεδιασμό, την δημόσια παρέμβαση και την αξιοποίηση της λαϊκής βουλήσεως των Εθνικών μας Κοινοτήτων για την κατίσχυση των εθνικών συμφερόντων και της λαϊκής ευημερίας.

Αντιθέτως, οι Έλληνες του εξωτερικού διαμαρτύρονται για τον παραγκωνισμό τους. Όταν διάφορες «ανεξάρτητες» επιτροπές των Βρυξελλών ζητούν το «σπρώξιμο» της Τουρκίας ως τακτικό μέλος της ΕΕ και το προξενείο της Τουρκίας στην Θράκη επιδιώκει την συμμετοχή Τούρκων βουλευτών σε μια ρευστή κυβερνητική πλειοψηφία εύκολη σε εκβιασμούς. Όταν τα μαγαζιά των Ελλήνων κλείνουν και η ανεργία σαρώνει με πρώτες την Μακεδονία, την Θράκη και την Ήπειρο, οι ομογενείς μας ζητούν παρουσία στα ζητήματα της Ελλάδος.

Ενεργοποίηση της Ομογένειας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ οι Έλληνες της Διασποράς δηλώνουν ότι επιθυμούν να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές σε ποσοστό 82,4 % όσων ζουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά, 81% όσων ζουν στην ΕΕ και 80% όσων ζουν αλλού. Επιπλέον το 80,9% πιστεύει ότι η Ελληνική Πολιτεία τούς θυμάται μόνο όταν τούς έχει ανάγκη. Οι πλέον μάχιμοι εκφραστές του Ελληνισμού στην αλλοδαπή και αυθεντικοί μαχητές της ζωής ζητούν από την Πατρίδα σε ποσοστό 60,5% καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους, το 44,6% οικονομικές και νομικές διευκολύνσεις στις επενδύσεις τους στην Πατρίδα, το 39,5% δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, ενώ το 27,4% ζητάει περισσότερη ενημέρωση και εκδηλώσεις για τον πολιτισμό. Οι ομογενείς μας ζητούν σε ποσοστό 59,6% η Ελλάδα να ενισχύσει την πορεία της στον φυσικό της χώρο, την Ευρώπη, φροντίζοντας και δυναμώνοντας την θέση της στα εθνικά μας ζητήματα.

Οικουμενικός Ελληνισμός.
Η αμείωτη όρεξη για εθνικό έργο και το ασίγαστο ενδιαφέρον των Ομογενών μας για την Πατρίδα πολλαπλασιάζονται από την ωφέλιμη δέσμη προτάσεων, την διαρκή παρέμβαση και την ακατάπαυτη συμμετοχή στα πολιτικοκοινωνικά δρώμενα των χωρών που εδράζονται υπέρ της Ελλάδος. Γεγονός που καταδεικνύει ότι αν υπάρξει ο επιβεβλημένος συντονισμός από ένα πραγματικό Εθνικό Κράτος, θα σημειωθεί οπωσδήποτε αναστροφή της διεθνούς εικόνας και κατίσχυση των εθνικών μας θέσεων. Σταθερά, ανυποχώρητα και δίχως κρυφές ατζέντες συμβιβασμού. Μια πραγματικά Μεγάλη Ελλάδα εργάζεται, ζει και αναπνέει σε κάθε εστία του Οικουμενικού Ελληνισμού, ελεύθερου και αλύτρωτου. Με τα ίδια οράματα με τον ΛΑ. Ο. Σ και τον Πρόεδρο Γ. Καρατζαφέρη.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com/






No comments: